Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ι.Μ. Σαγματά,Λεύκτρα, Δροσιά-Εικόνες

Η  Μεταμόρφωση του Σωτήρος Ιησού Χριστού εορτάσθηκε σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας την Τρίτη 6 Αυγούστου 2024.

Την ημέρα αυτή εορτάζει η ιστορική Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά, το Καθολικό της οποίας είναι αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος συμπροσευχομένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και με την συμμετοχή πάρα πολλών πιστών. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, μίλησε με λόγια σεβασμού και υιϊκής αγάπης  προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, καθώς και για την προσφορά και διακονία του στην Ιερά Μονή και ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής πανοσ. αρχιμ. π. Παΐσιο Ναυπλιώτη και σε όλους τους πιστούς που συμμετείχαν στην πανήγυρη της Μονής.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του που βρέθηκε στην Ιερά Μονή, στην οποία είχε διακονήσει ως Ηγούμενος, και  ανέφερε ότι όλα αλλάζουν και παρέρχονται όμως αυτό που μένει είναι η πίστη μας στο Θεό. Επίσης, ευχαρίστησε τον πανοσ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Παΐσιο και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 5 Αυγούστου, χοροστάτησε στον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δροσιάς, πλαισιούμενος από ιερείς της Μητροπόλεώς μας και της γειτονικής Μητροπόλεως Χαλκίδος και πλήθος πιστών. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στη Μεταμόρφωση του Κυρίου και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

Το απόγευμα της Τρίτης 6 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λεύκτρων.

imtl.gr

Δείτε ακόμα

Πανηγύρισε το εξωκκλήσι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μαυρομμάτι-Βίντεο,φωτογραφίες

Σχετικά